2016. augusztus 25., csütörtök

[röpke] PARK CHAN-WOOK RÖVIDFILMJEI - "V" (2013)


_____________________

Írta: Ricemegatron Expert
_____________________Lee Jung-hyun énekesnővel (akit sámánnőként láthattunk) olyan jól sikerült a Night Fishingben az együttműködés, hogy a Park testvérek PARKing CHANce néven jegyzett alkotópárosa gondolkodás nélkül igent mondott a felkérésére. Ezzel izgalmas műfaji kirándulásra indultak a zenés videók területére, mely talán egy nem is remélt, de örömteli fejlemény, különösen Park Chan-wook munkásságában.
 

PARK Chan-wookAzonban a téma során már nem tagadják meg magukat, ismét a horror vizein evezünk, bár most nem a legnagyobb mélységek fölött. A dal és a koreográfia játékossága a képek mesei hangulatával inkább csak borzongató, mint ijesztő, miközben végtelenül szórakoztató. Telihold van, autózó hősünket, akit Jin Goo alakít, bal- vagy jósorsa a sötétlő erdőben fának vezeti, de csak azért, hogy észrevehesse a különös épületet, amelyben persze várnak rá (vagy bárkire, aki arra téved).

Cocteau-i effektusokkal éled fel a szellemkastély, foglyul ejtve a fiút, akit a menyasszony magáénak akar. Gyönyörű jelmezek és díszletek között váltakoznak a bábok házának és a valóságos méreteknek a hol szürreális, hol barokkosan gazdag képei, melyekben erotika és humor keveredik.

Hősünk szabadulni akar, hogy ez sikerül-e neki, az kiderül a történet végén. Vagy nem.A klip magyar felirattal itt látható.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése