2012. november 8., csütörtök

[röpke] Koreai színészek az amerikai filmpiacon - Stephen Sommers: G. I. JOE - THE RISE OF COBRA (2009)
Stephen Sommers rendező is megtalálta a maga koreai színészét a G. I. Joe - The Rise Of Cobra című filmjéhez, és így Rain után egy másik (már nem annyira ifjú) titán, LEE Byung-hun is bebocsáttatást nyert az álomgyárba. Az éremnek mindig két oldala van, így ami az egyik szempontból hatalmas siker, más nézőpontból valami olyasmi is, amiben sok köszönet azért nincs, hiszen a kiváló tehetségű drámai színész képességeire Hollywood egyáltalán nem volt kíváncsi, belegyömöszölte az egyik bevált, keletiekre szabott klisébe - nindzsa lett belőle, Storm Shadow alakjában. Remek felsőtest, széles mosoly, kellhet ennél több? Mármint Amerikának... 
LEE Byung-hun számára - aki ekkor már túl volt (többek között) a Joint Security Area, az A Bittersweet Life vagy a The Good, The Bad, The Weird főszerepén - ez a karakter nem jelenthetett kihívást, de bármilyen remek is legyen egy külföldi színész, nagy szerencse kell ahhoz, hogy Amerikában ne váljon ismét pályakezdővé. Lee Byung-hunnal is valami hasonló történt, a harcművészeti képzettsége terén mindenképpen.

Idén, 2012-ben jön a folytatás, meglátjuk, vajon azóta ráébredtek-e Hollywoodban, hogy milyen kinccsel bánnak rendkívül pazarlóan. Elismerve az Álomgyárba való bejutás nem kis teljesítményét, mégis csak drukkolni tudok LEE Byung-hunnak ennél nagyobb kaliberű szerepek elnyeréséért.

Az alábbi interjúban a színész oszt meg velünk néhány gondolatot a szerepformálásról.

Stephen Sommers rendező


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése