2012. november 7., szerda

[röpke] Koreai színészek az amerikai filmpiacon - Wachowski Brothers: SPEED RACER (2006)


JUNG Ji-hoon (Rain) a Speed Racerben

Első koreaiként 2006-ban JUNG Ji-hoon, azaz Rain kapott filmszerepet egy valódi hollywoodi szuperprodukcióban, a Mátrixot is jegyző Wachowski testvérek által rendezett Speed Racer című filmben. Ami egy őrületesen túlhajtott, harsány és kissé túlpörgetett látványvilágú, egyszerre futurisztikus és retro érzeteket keltő autóversenyzős mozi, képregényszerű figurákkal (persze ez nem csoda, hiszen japán anime alapján készült) - és a bemutatásakor kissé értetlen fogadtatásban részesült családi szórakoztató film. Ugyanakkor ma már annak is vannak jelei, hogy egy későn beérő kultfilmmel van dolgunk, mert Wachowskiék különleges alkotása valójában a pop art egyfajta inkarnációjának is tekinthető.

Rain egy mellékszereplő, Taejo Togokahn autóversenyző bőrébe bújik. Bár hatalmas izgalommal készült az "álomgyárba" való belépésére, később ő maga nyilatkozta, tudatában volt annak, hogy Hollywoodnak ő ekkor még nem volt más, mint egy elég jól kinéző, különösen magas termetű keleti fickó. Színészi játéka, attraktív megjelenése és elképesztő munkabírása (pedig végig beteg volt a forgatás alatt, amit eltitkolt) mégis magára vonta a rendezőpáros figyelmét, amelynek a Ninja Assassin címszerepe lett a következménye.

A film sztárja az a Matthew Fox volt, akit itthon a Lost című tévésorozatban ismertünk meg, de nyugodtan kijelenthetjük, hogy Rain valódi scene stealerként orozta el a Speed Racer babérjait.A koreai filmipar számára nagyon jelentős esemény és eredmény volt Rain hollywoodi sikere. Több portréfilm is készült az ifjú színészről, akiről kevesen tudták amerikai kollégái közül, hogy nem pályakezdővel van dolguk, mivel a szerény fiatalember már több film és tévésorozat főszerepét tudhatja maga mögött. De a legmeglepőbb dolgot is már a forgatás közben fedezték fel róla: elképedve jöttek rá, hogy a kezdő színésznek gondolt Rain valójában egy sokmilliós ázsiai rajongótáborral bíró énekes-táncos szupersztár. Ugyanis erről mindvégig hallgatott. 

Az MBC Rain Is Coming című dokumentumfilmjének kezdő jelenetében Raint láthatjuk a Speed Racer castingján, amelyre némi hezitálás után a világturnéjának két koncertje közötti napon utazott Los Angelesbe. A fáradtságtól és a jet lagtől megviselten mégis sikerrel megküzdött a nyelvi kihívásokat is támasztó helyzettel.  A film további részeiben nyomon követi a Ninja Assassinra való felkészülés útját is. 
A Wachowski testvérek


JUNG Ji-hoon (Rain) a Speed Racerben:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése