2012. október 23., kedd

[röpke] JUNG Ji-woo: Modern Boy (2008)

정지우: 모던 보이

Mintha csak a 30-as évek Európájában járnánk, olyan ismerősek a ruhák, az épületek, a kor hangulata. És mindent betöltően árad a swing...

Filmhősünk egy ártatlan lelkű aranyifjú, aki eldönti, hogy bizony mindenáron boldogulni fog az életben, mit sem törődve olyan apróságokkal, hogy éppen a Koreát megszállva tartó japánokat kell ezért kiszolgálnia. Mi több: a hatalom képviselője hajlandó a barátkozásra is, így együtt élvezik az élet édességeit. Az egyik bár színpadán feltűnik a varázslatos nő is, Laura, és egy szempillantás alatt rabul ejti hősünk szívét, aki kitartóan harcba indul meghódításáért. Ám a dizőz egy nem várt titkot rejteget, ami fiatalemberünket szembesíti egész életfelfogásával, és komoly morális döntés elé állítja.

Nem a legnagyobb film, de egy gyöngyszem, így a nagy kedvencek sorába tartozik, főként JUNG Ji-woo rendező kiváló atmoszféra-teremtő képessége miatt. Ezt nem utolsó sorban a főhőst alakító PARK Hae-ilnek is köszönhetjük, aki szívbe markolóan naiv és ártatlan. Nagyon ritka színészkarakter, akinek kisebb megjelenései is mély nyomot hagynak a nézőkben: ugyancsak ő játszotta a Memories of Murder végén megvádolt fiatalembert.
KIM Hye-soo az isteni Laura szerepében pont olyan gyönyörű, erotikus, titokzatos és elszánt, ahogy azt a szerep írói megálmodhatták.
Bár azt is tudom, hogy a filmet sokan csak a japán tisztségviselőt játszó KIM Nam-gil (itt még LEE Han néven) miatt nézték meg, azt hiszem, ők sem csalódtak.


Modern BoyJUNG Ji-woo rendező


PARK Hae-il színművész (Modern Boy)

KIM Hye-soo színművész
 
KIM Nam-gil (LEE Han) színművész (Modern Boy)
Készült a filmhez magyar felirat? - Tudomásunk szerint IGEN. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése