2012. október 3., szerda

[röpke] JEON Yoon-soo: Portrait Of A Beauty / Miindo (2008)

전윤수: 미인도


A koreai kosztümös filmek közül Jeon Yoon-soo filmje, a Portrait Of A Beauty - Miindo (2008) ha a legjobb filmek között nem is, de a legszebben fotózottak között dobogós lehetne. Eleven korrajz, festészet, szenvedélyes szeretők és fantáziadús, bár kissé túltengő szexualitás. Shin Yun-bok festő tényleg létezett, bár valójában sosem volt nő, és ezzel a durva csúsztatással a forgatókönyvírók kiváltották sokak haragját. A filmben megjelenített festményeit viszont Korea legértékesebb művészeti darabjai között tartják számon. A tükörkészítő fiút játszó Kim Nam-gilt a magyar televízióban szintén vetített történelmi sorozatból (A Silla királyság ékköve) is ismerhetjük, a fiatal színészt a legnagyobb ígéretek között tartják számon.

A filmben felhangzik ez a gyönyörű dal, viszont Hwang Sang-jun kísérőzenéje sajnos mértéktelenre és túlzottan dagályosra sikerült, jóval kevesebb is elég lett volna belőle.


SHIN Yun-bok festményei

Az 1758-ban született festő - szakítva az udvari festészet hagyományaival - eleven, részletgazdag életképein a hétköznapi élet apró jeleneteit rögzítette. Ezeket a képeket "festik újra" a filmben.


Készült a filmhez magyar felirat? - Tudomásunk szerint IGEN. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése